TC Kimlik Numarası

Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinde bulunan gerçek kişilerin vergi kimlik numaraları onbir haneli rakamdan oluşan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına" dönüştürülmüştür. (29.08.2006 gün ve 26274 sayılı Resmi Gazete) bu bağlamda da 01.07.2006 tarihinden itibaren vergi dairelerince fiilen Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları kullanılmaya başlanmıştır.



TC Kimlik Numaranızı öğrenmek için aşağıdaki resme tıklayınız!

NÜFUS CÜZDANI

Kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve nüfus aile kütüklerine kayıtlı bulunduğunu kanıtlayan resmi belgedir. Nüfus cüzdanı değerli kağıtlar kapsamı içerisinde yer almaktadır. Nüfus cüzdanlarının şekil ve içeriği, İçişleri Bakanlığınca tespit edilir.

Nüfus cüzdanı, yurt içinde yerleşim yerinin mahalle veya köy muhtarınca ya da çalışılan resmi daire veya kurum amiri tarafından onaylanan nüfus cüzdanı talep belgesi ve anılan belgedeki fotoğrafın aynısı bir adet fotoğrafla birlikte ikamet edilen yerin nüfus müdürlüğünce, yurt dışında dış temsilciliklerimiz tarafından doldurularak onaylanan nüfus cüzdanı talep belgesine dayanılarak ergin olanların kendilerine, ergin olmayanların ise velilerine (ana-baba) ya da vasilerine veya resmi vekillik belgesi ibraz edenlere imza karşılığında verilir.
Google